donderdag 3 januari 2013

Natuurfrituren met spinazienuggets (www.besteproduct.nl)

We lusten allemaal weleens een frietje of een bitterbal uit de frituurpan, maar erg gezond is het niet. Toch bestaat er een gezondere manier om je voedsel te bereiden, bedachten ze ook bij onze zuiderburen. Een koppel uit het Vlaamse Gent bedacht daarom iets nieuws: de Natuurfrituur, een winkel waar voedsel op een duurzame en gezonde manier klaargemaakt wordt.

Terwijl traditioneel frituurvet uit verzadigde vetten bestaat die slecht voor de gezondheid zijn, werkt de Natuurfrituur juist met plantaardige olie. Maar ook de producten zijn biologisch geteeld en ambachtelijk klaargemaakt. Daarnaast zijn de kip- en vleeskroketten vervangen voor vegetarische recepten als spinazienuggets en boskroketjes.

De Natuurfrituur bestaat al sinds 2009, maar nu wil De Natuurfrituur meerdere zaken starten en daarvoor zoekt het aandeelhouders. Het concept is in ieder geval een succes: het werd geselecteerd voor de race naar de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties, een stimuleringsprijs voor Belgische initiatieven die duurzame ontwikkeling aan economische welvaart koppelen.

Wij zijn in ieder geval nieuwsgierig geworden naar het initiatief van De Natuurfrituur. De traditionele manier van frituren is immers nog steeds niet goed voor je gezondheid en thuis frituren blijkt zelfs ongezonder dan gedacht, zo bleek eerder uit onderzoek van BesteProduct. Een gezonder alternatief zou daarom van toegevoegde waarde zijn.

Frituurpan kopen?
Voor wie op zoek is naar een geschikte frituurpan, hebben we onze uitgebreide koopgids friteuses geactualiseeerd, waarin de verschillende typen friteuses, gezondheid en zelfs het onderhoud van de frituurpan aan bod komen. Vergelijk de verschillende soorten friteuses, de beste aanbiedingen en de reviews en artikelen die we eerder publiceerden over frituurpannen.

Tobias Bos - http://www.besteproduct.nl/nieuws/bericht/1647/Natuurfrituren_met_spinazienuggets